Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Poetski prozor u svijet": knijževnici i čitatelji subotom zajedno na Zoomu

11.04.2020.

12:51

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: HKD

Foto: HKD

Foto: - / -

Svi ljubitelji književnosti mogu se danas u 18 sati uključiti u 2. Međunarodni glazbeno-poetski susret "Poetski prozor u svijet" na aplikaciji Zoom. Sudjelovat će više od 50 pjesnika iz 17 država svijeta, a susret se može pratiti i na YouTubeu, javljaju iz Hrvatskoga književnog društva iz Rijeke.

"Granice nisu ograde, a sloboda misli donosi i slobodu putovanja i proputovanja životom. Ostanimo doma, sačuvajmo i izgradimo bolji svijet za našu djecu", poruka je organizatora.

Prvi takav susret, kojim umjetnici odašilju svoj kreativni glas svijetu, održan je početkom veljače, i na njemu su sudjelovalo 32 autora iz 12 zemalja svijeta: Njemačke, Švicarske, Ukrajine, Poljske, Češke, Italije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Taj prvi susret inicirali su počasni predsjednik HKD-a Valerio Orlić i moderatori Iva Santini i Ivan Španjić. Aplikacija Zoom pokazala se kao dobra poveznica i poetski prozor u svijet, pa je odlučeno kako će se sastajati svake subote od 18 sati, rekao je Orlić i nadodao kako književni susreti idu k maksimalnom dosegu od stotinu sudionika, koliko podržava aplikacija.

Kako bi se uključili i ljubitelji pisane riječi, organizatori će susret prenositi uživo na Youtube kanalu Ive Santini. Link za live stream bit će objavljen na Facebook stranici Hrvatskoga književnog društva.

Foto: HKD

Foto: HKD

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.