Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Pola stoljeća s Alanom Fordom" u riječkoj Galeriji Kortil

07.10.2020.

12:58

Autor: Tatjana Sandalj

Djelić jedne od naslovnica (Ilustracija: © 2020 By Max Bunker – used by permission – World copyright by Max Bunker / © 2020 1000VolteMeglio Publishing)

Djelić jedne od naslovnica (Ilustracija: © 2020 By Max Bunker – used by permission – World copyright by Max Bunker / © 2020 1000VolteMeglio Publishing)

Foto: - / -

Izložba "Pola stoljeća s Alanom Fordom" održava se u Rijeci u okviru 19. Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i 20. Tjedna talijanskog jezika u svijetu. Riječkoj publici predstavlja se nakon Milana.

Izložba će u Galeriji Kortil biti otvorena u srijedu 7. listopada u 19 sati i ostat će dostupna do 30. listopada, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

"Pola stoljeća s Alanom Fordom" je postav koji prati povijest jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog stripa u seriji, koji je originalnim miješanjem ironije, humora, satire i nadrealnog osvojio brojne generacije čitatelja.

Posjetitelji će moći pratiti evoluciju lika Alana Forda te se upoznati s njegovim prijateljima i neprijateljima, kao i temama iz serijala.

Osim originalnih skica dvojice autora, Magnusa i Maxa Bunkera te originalnih izdanja stripova, bit će izloženi i originalni primjerci knjiga te zanimljivi predmeti koji se vezuju uz strip i autore, a izložbu je osmislio Luca Bertuzzi.

O izložbi poslušajte izjavu ravnatelja HKD-a na Sušaku Edvina Liverića:

Alan Ford u riječkom Kortilu, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.