Hrvatski radio

Radio Rijeka

Porinovac Grozdanov: koncert na HTV; nova glazba na Radio Rijeci

05.01.2021.

16:05

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Domagoj Pavin

Foto: Domagoj Pavin

Foto: - / -

Dobitnik Porina u kategoriji popularne duhovne glazbe, riječki gitarist Andrej Grozdanov u svibnju ove godine održao je koncert u praznoj riječkoj katedrali čiju snimku pogledajte na HTV-u. U programu Radio Rijeke predstavio je nove glazbene suradnje.

Još uvijek čvrsto stegnuti epidemiološkim mjerama, koncert iz riječke katedrale na kojem su Andreju Grozdanovu gosti bili Zoran Majstorović i mons. Matija Matičić, mogli smo pratiti uživo na internetu. Ali je i snimljen, a snimka će biti prikazana na HTV 3 u utorak 5. siječnja u 17:15 i onda ponovno u četvrtak 7. siječnja u 19:20, pa u nedjelju 10. siječnja u 19:20 sati. 

U međuvremenu, iako nije koncertima i promocijom albuma uspio kapitalizirati Porina, Grozdanov je uspio putovati, svirati s kolegama i za kolege. Primjerice, u studio Radio Rijeke stigao je, uoči Božića, s jednog snimanja u Zagrebu. Povod razgovoru bile su dvije nove skladbe koje su, možda, postale temelj novog albuma duhovne glazbe. 

"On moje ime zna" je skladba priznatog skladatelja suvremene kršćanske glazbe Tommya Walkera koju su obradili mnogi poznati glazbenici žanra. Sada ju izvode Andrej Grozdanov na gitari i Branimir Jovanovac Bani na klaviru, a vokalnu interpretaciju povjerili su osječkoj skladateljici, pjevačici i likovnoj umjetnici Elizabeti Koprivnjak

"Draži od srebra" je pjesma autorice Lynn DeShazo, a ovoga puta izvode je Andrej Grozdanov na gitari i pjevačica duhovne glazbe Katja Rajić. I dok je prva pjesma snimljena u studiju, ovu su snimili u jednoj od zagrebačkih crkava. 

Dakle, koncert Live from the cathedral gledate na HTV3, a u nastavku slušate glazbi posvećenu emisiju Susreti Radio Rijeke: 

Susreti: Nova kršćanska glazba by Grozdanov, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.