Hrvatski radio

Radio Rijeka

Posebni glazbeni događaj: koncert "Kolar & Kolar" u HNK Ivana pl. Zajca

16.05.2019.

13:20

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Kristina i Robert Kolar (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Kristina i Robert Kolar (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Komorni koncerti u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca uvijek oduševljavaju publiku, a ove nedjelje, 19. svibnja, u 19:30 na programu je poseban glazbeni događaj - koncert "Kolar&Kolar".

Supružnici, a često i partneri na sceni, nacionalna operna prvakinja, sopranistica Kristina Kolar i prvak riječke Opere, bariton Robert Kolar, na ovom će komornom koncertu izvesti dvadeset poznatih glazbenih skladbi, što u solo izvedbama, što u duetu.

Na programu naći će se ponešto za svakoga, poput domaćih autora Brune Bjelinskog, Josipa Hatzea, Jakova Gotovca, Blagoja Berse, Ivana pl. Zajca te ovom kraju omiljenog Ivana Matetića Ronjgova. Kolar i Kolar izvest će i duhovne skladbe poput "Pietà Signore" (A. Stradella) te skladbe poznatih skladatelja Schuberta, Donizettija i Dvořáka.

Čut ćemo rasplesane melodije poput "El tra la la y el punteado" (E. Granados) pa sve do melankolične "Když mne stará matka" (A. Dvořák). Uz klavirsku pratnju Nicolette Olivieri, tu je i posebna gošća Ljerka Pleslić Bjelinski, poznata koncertna pijanistica impresivne i duge karijere.

S Kristinom i Robertom Kolarom razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Koncert Kolar&Kolar, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Kristina Kolar, Gloria Fabijanić Jelović i Robert Kolar

Kristina Kolar, Gloria Fabijanić Jelović i Robert Kolar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.