Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Povratak 2" bio je koncert za dušu Riječkog simfonijskog orkestra

27.05.2020.

09:22

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U okviru kazališnog programa, nazvanog "Velika revija malih formata" u utorak je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca Riječki simfonijski orkestar održao koncert za dušu "Povratak 2". Na programu su bila djela Tulačeka, Zajca, Verdija, de Falle, Granadosa, Gardella, Händela, Vivaldija i Bernharda Bacha.

Zanimljiv sinoćnji koncertni program bio je upravo dovoljno dugačak da publika zaista može uživati u svakom glazbenom nastupu. Programski je bio složen djelima s raznih geografskih područja i raznovrsnih glazbenih stilova, uz soliste i ansamble.

Zanimljivost koncerta je bio solo nastup kontrabasa uz klavirsku pratnju, jer se ovaj instrument rijetko pojavljuje u solističkoj varijanti.

Uigrano je zvučao brass kvintet, elegično i zaljubljeno viola uz pratnju klavira, folklorno je bio obojan gudački kvartet "Eneo", a završetak koncerta pripao je izvrsnom Riječkom baroknom ansamblu, u kojem se posebnom muzikalnošću istaknuo oboist Antonio Haller.

Kroz program, koji je ostavio snažan dojam na publiku, ležerno je i toplim, baršunastim glasom vodila glumica riječkog Kazališta Tanja SmojePoslušajte:

Zanimljiv koncertni program, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.