Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poziv iz kazališta: "KARAMARKO, DOĐITE NA SEX!"

13.10.2015.

15:47

Autor: Iva Črnjar, Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"KARAMARKO, DOĐITE NA SEX!", piše na transparentu obješenom danas na zgradi HNK Ivana pl. Zajca. Reakcija je to na nedavnu izjavu Tomislava Karamarka da riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u posljednje vrijeme svojim programom nije ni hrvatsko ni narodno.

Tomislav Karamarko riječko je kazalište također nazvao prostorom nove kulturne okupacije i izrugivanja hrvatskoj kulturi i narodu, dodavši kako se bliži čas kada će se to sigurno izmijenitiU objavi na Facebook stranici HNK Ivan pl. Zajca Karamarka nazivaju svojim novim glasnogovornikom, a umjesto uvjeravanja da daleko bolje od njega znaju što je kultura, pa i ona hrvatska, odlučili su ga pozvati "da smiri živce i dođe u HNK na – SEX", aludirajući pritom na istoimenu baletnu predstavu što će se premijerno održati u petak.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: "Uz sve stranačke i predizborne obveze, Tomislav Karamarko se nenadano našao i u ulozi glasnogovornika HNK Ivana pl. Zajca. Budući da za sada ovu službu obavlja pro bono, ne možemo mu nego biti zahvalni. Tomislave, hvala vam! Nije mala stvar kad ti na promociji teatra radi predsjednik najveće oporbene stranke. Ovaj stručnjak za hrvatstvo, narod i kazališnu umjetnost prepoznao je deficit istih u našem programu, pa je, sukladno svojoj viziji što bi jedno građansko i demokratsko društvo trebalo biti, najavio smjenu aktualnog vodstva Zajca, zaboravljajući da pri tome postoje neke zakonske procedure i da se to ne radi kako se i kada nekome prohtije. Ako ne želiš da ti Karamarko određuje što ćeš gledati u kazalištu, kupi našu pretplatu, dođi na "Sex" i "Hrvatsku rapsodiju". Ukoliko želiš da ti Karamarko određuje što ćeš gledati - e, pa to ne bismo htjeli komentirati“, stoji u objavi HNK Zajca.

Tijekom poslijepodneva, oko 16:30 sati, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na svom je Facebook profilu objavio fotografiju zgrade kazališta s transparentom i poručio: "To je Rijeka koju volim!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.