Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poziv na audio šetnju riječkim Korzom: Ljetopis kretanja

06.11.2020.

09:25

Autor: Neva Funčić

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Građanke svom gradu pozivaju u petak 6. studenoga od 11 do 17 sati na štand postavljen nasuprot gradske ure, na riječkom Korzu odakle možete krenuti u epidemiološki sigurnu audio šetnju. Katerina Duda vas vodi u šetnju u umjetničkom projektu Rijeka: Ljetopis kretanja.

Umjetnički projekt Rijeka: Ljetopis kretanja, uz podsjećanje na brojne povijesne reference o riječkom Korzu, suočava s razlikama između realnosti i lanjskih projekcija.

Stvari ponekad izmaknu kontroli, a pandemija 2020. je jedno takvo izmicanje koje ima tolike globalne posljedice da su "riječki turizam" i naša "godina kulture" samo jedna kolateralna žrtva, nama ipak vrlo realna i bolna.

Audio šetnju ćete moći preuzeti na internet stranici gsg.hr, ali i na Korzu preko QR kodova koje ćete pronaći na raznim lokacijama. Organizatori mole da za slušanje audio šetnje koristite vlastiti uređaj, na vlastitim slušalicama.

U programu Radio Rijeke je o projektu, koji će na internetskoj stranici ostati dostupan zainteresiranim šetačima, govorila autorica Katerina Duda, poslušajte:

Rijeka: Ljetopis kretanja, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.