Hrvatski radio

Radio Rijeka

Poznati mjuzikl "Sunset Boulevard" u novoj riječkoj kazališnoj sezoni

05.02.2019.

11:50

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Igor Vlajnić i Nikola Nedić u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Igor Vlajnić i Nikola Nedić u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U novoj riječkoj kazališnoj sezoni pred nama je uvijek rado gledani žanr - mjuzikl! I to ne bilo koji, nego jedan od najpoznatijih mjuzikla u opusu slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera: "Sunset Boulevard" odnosno "Bulevar sumraka", nastao prema nezaboravnom filmu legendarnog Billyja Wildera.

Od nastanka 1991. godine i prve izvedbe na londonskom West Endu 1993. godine, ovaj mjuzikl o najpoznatijem bulevaru u Holywoodu stekao je svoju neupitnu popularnost na Broadwayu i West Endu, u kraljevstvima muzičkog kazališta.

U originalnoj londonskoj, ali i kasnijoj njujorškoj produkciji, glavnu ulogu Norme Desmond igrala je slavna holivudska glumica Glenn Close. Riječka produkcija u svim segmentima oslonit će se na vlastite umjetničke snage, glumce i pjevače, zbor, balet, ali i orkestar, dirigenta i koreografkinju. Pripremaju raskošan, glamurozan, nostalgičan i nezaboravan glazbeno-kazališno-plesni show!

U našem studiju su gostovali i pričali o ovom mjuziklu dirigent Igor Vlajnić koji je napravio prijevod i prepjev na hrvatski jezik i glumac Nikola Nedić, koji igra ulogu mladog Joe-a Gillisa, scenaristu u priči. S njima je razgovarala Gloria Fabijanić Jelović, a o čemu su pričali poslušajte u audio zapisu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.