Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstava "Kad svijeće dogore" na sceni riječkog HKD-a

08.12.2021.

10:24

Autor: HRT - Radio Rijeka

Grgić, Svitešić i Popović u intrigantnoj priči

Grgić, Svitešić i Popović u intrigantnoj priči

Foto: - / HNK Zagreb / Teatar Erato

Najavljena predstava otkazuje se zbog bolesti izvođača, a kupljene ulaznice će vrijediti za novi termin krajem siječnja 2022. koji će biti uskoro objavljen. Za posjetitelje koji žele povrat novaca za kupljene ulaznice molimo da se jave na info@mojekarte.hr.

Dva tjedna nakon što su glumci predstave "Kad svijeće dogore" osvojili dvije Nagrade hrvatskog glumišta predstavu može pogledati i riječka publika. Rezultat suradnje zagrebačkog HNK-a i Teatra Erato je na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u četvrtak 9. prosinca u 20 sati. 


U Rijeku dolaze prvaci Drame HNK Zagreb Zrinka Cvitešić, Goran Grgić i Siniša Popović, a nagrade hrvatskog glumišta dobili su Cvitešić i Popović . Redatelj predstave koja govori o susretu dvojice prijatelja nakon 30 godina je Branko Ivanda.


Čast mi je sto sam malim dijelom dio ovog velikog teksta, velikih glumaca i velikog režisera. Siniša i Goran su bardovi Hrvatskog narodnog kazališta i neizmjerno sam zahvalna na odgoju i školi. Divno je biti u prilici slušati i gledati kako živi jedna velika drama jednog velikog pisca, koji je dvojici glumaca podario jedne od najljepših uloga ovog stoljeća. A Branko, ah, on je Branko. On je zaslužan za moj umjetnički život i ta naša ljubav traje već 20 godina, kazala je Cvitešić.


Prizor iz "Kad svijeće dogore"

Prizor iz "Kad svijeće dogore"

Foto: - / HNK Zagreb / Teatar Erato

"Nekad najbolji prijatelji verbalnim dvobojem suočavaju se s dugo prešućivanom tajnom njihova odnosa. Što ih je razdvojilo i što ih je ponovno spojilo u jednoj burnoj noći, da bi se ponovno rastali, ali ovaj put zauvijek? Je li to duh mrtve žene koja se pojavljuje prelazeći u njihovu osobnu realnost? Evocirajući prošlost, skidajući veo po veo s tajanstvenog događaja, koji je turbulentno promijenio njihove živote, prenose dramski sukob u sadašnjost i, tražeći razrješenje, plešu između osvete i pomirbe", piše u najavi predstave.

Ulaznice za riječku izvedbu mogu se kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu na Matuljima kao i na blagajni HKD-a sat vremena prije početka izvedbe. Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.