Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstava "Lolipop": Razgovor o seksu postaje sve kompliciraniji

10.01.2019.

09:00

Autor: Neva Funčić

Nataša Antulov i Aleksandra Stojaković Olenjuk (Foto: Milica Czerny Urban)

Nataša Antulov i Aleksandra Stojaković Olenjuk (Foto: Milica Czerny Urban)

Foto: - / -

Aleksandra Sojaković Olenjuk i Nataša Antulov za četvrtak 10. siječnja, u sklopu programa "ZAJC LAB" na adresi Delta 5 u Rijeci pripremaju premijeru predstave "Lolipop". Htjele su, govore autorice, da već u naslovu bude i smijeha i popa i seksualnih aluzija.

Riječ je o monodrami koja je, nakon predstave "Pristajanja" 2013. godine, drugi zajednički projekt mladih Riječanki. Sada već majke u tridesetim godinama, kažu kako su prijateljice i suradnice još od srednjoškolskih dana. 

Autorski projekt "Lolipop" problematizira društvenu uvjetovanost ljudske seksualnosti. "Čini nam se da je ponovno zaključana u iscrpljenosti, hiperindividualizaciji, pomanjkanju seksualnog odgoja, konzumerizmu i konzervativizmu", kažu autorice.

Predstavu izvodi Aleksandra Stojaković Olenjuk, dramaturgiju potpisuje Nataša Antulov, a režiju - zajedno. Što više o seksu govorimo, to ga manje ima, kažu. Poslušajte o čemu su sve govorile u našoj emisiji Kaf'e:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.