Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstava "Sh. Sh." ispraćena velikim pljeskom i suzama

04.05.2015.

23:08

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera drame "Sh.Sh." mlade autorice i dramaturginje Nataše Antulov, u njezinoj režiji, večeras je odigrana u novom prostoru za izvedbe - u tonskoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Duga tišina puna tišine na početku izvedbe, u intimnome praznom prostoru, s dvoje glumaca na dvije stolice. I kreće priča naizmjenično, duboko isprepletena, slikovita, teška i tamna i istovremeno lagana, dnevna, obojana.

Komadić ratne priče ispričane gestama, pogledima, sjećanjima, emocijama koje obuzimaju, mrve, bole, koje izazivaju bijes, nježnost, kajanje i postavljaju pitanja na koja ne znamo možemo li naći odgovore. 

Andreja Blagojević, žena ubijena u vihoru bezumnog rata, potresno je, a tako jednostavno, oslikala trenutak dana u kojemu je postala žrtva ratne igre. I mladi student glume Frano Barunčić, kojeg su htjeli pretvoriti u ljudsku zvijer u bezumlju ratnih strahota, pokušao je shvatiti svoju ulogu vojnika kao obvezu koju treba poslušno izvršavati. 

Da ne boli, a boljelo je, i ostavilo duboki trag. Pedeset minuta sjajne izvedbe dvoje glumaca oslikanih vremenom koje bi trebalo nekako popraviti. Može li se? Dugi, dugi pljesak publike, suze u očima glumaca i gledatelja i, nakon svega, tišina za razmišljanje… 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.