Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljena Izložbena sezona Kastav 2022.

20.04.2022.

18:17

Autor: Tatjana Sandalj

Damjan Grbac, Saša Matovina i Igor Brešan najavili su izložbenu sezonu KKL-a

Damjan Grbac, Saša Matovina i Igor Brešan najavili su izložbenu sezonu KKL-a

Foto: - / KKL

Izložbena sezona Kastav 2022., u sklopu 31. Kastafskog kulturnog leta, predstavljena je u srijedu u Kastvu uoči otvaranja prve u nizu izložbi. 

Ovogodišnja izložbena sezona pripremljena je u suradnji s dugogodišnjim istaknutim hrvatskim karikaturistom, galeristom te urednikom rubrike Kultura Slobodne Dalmacije, od prošle godine i počasnim građaninom Grada Kastva, Igorom Brešanom i njegovom galerijom Brešan iz Splita.


S njim je u proteklih nekoliko godina ostvarena uspješna suradnja kvalitetnim izložbenim programom u okviru ČAnsonfesta.


Uz likovnu izložbu nastalu iz želje programskog obogaćivanja sadržaja manifestacije ČAnsonfest, koja se tijekom sedam godina profilirala kao takozvana problemska izložba, u izložbenom programu su i dvije pozivne izložbe vezane uz Dan grada Kastva i Belu nedeju te četiri samostalne izložbe.


Uz poštivanje baštine, treba biti pažljiv i prema recentnoj umjetnosti, rekoše organizatori koji izložbenu sezonu u Galeriji Trojica počinju u četvrtak 21. travnja otvorenjem izložbe akademskog slikara iz Pule Fulvija Juričića. Ta će izložba ostati otvorena do 29. travnja, a u katalog možete zaviriti OVDJE.


Slijede izložbe Kastavca Željana Pavića od 2. do 10. lipnja, Međunarodna izložba Transarta od 30. lipnja do 7. srpnja, Međunarodna izložba Kvarner Ivana Karlavarisa od 9. do 17. srpnja, zatim "Brodovi su isti ka i judi" izložba 18 umjetnika iz Hrvatske od 24. do 31. kolovoza, izložba Abela Brčića iz Korčule od 29. rujna do 7. listopada te "Primorski akvarel" Riječanke Zvjezdane Prohaske od 13. do 21. listopada.


O izložbenoj sezoni u Kastvu Brešan je govorio u programu Radio Rijeke, poslušajte i/ili pročitajte više u dokumentu u nastavku:

Igor Brešan o izložbenoj sezoni u Kastvu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.