Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavom "Eclissi / Pomrčina" proslavljen 75. rođendan Talijanske drame

27.11.2021.

13:35

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ansambl Talijanske drame i ravnatelj Giulio Settimo (Foto: HNK Zajc)

Ansambl Talijanske drame i ravnatelj Giulio Settimo (Foto: HNK Zajc)

Foto: - / -

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca sinoć je - premijernom izvedbom predstave za djecu "Eclissi / Pomrčina", u režiji Nenada Pavlovića, proslavljen 75. rođendan Talijanske drame. Predstava nema jezičnih barijera, neverbalna je, razumljiva i bliska svakom djetetu.

Ulogu Sunca u "Eclissi / Pomrčina" tumači Serena Ferraiuolo, a Mjeseca Andrea Tich. Dramaturginja je Nina Pavlović, scenografiju i kostimografiju potpisuje Ivan Botički, glazbu Petar Eldan, a svjetlo Nenad Pavlović. Suradnik za mađioničarske trikove je Domagoj Ivanković.

Nakon predstave prikazan je dokumentarni film snimljen upravo za ovu obljetničku prigodu, uz financijski doprinos Talijanske unije, "Voci - passato, presente e futuro del Dramma Italiano prošlost, sadašnjost i budućnost Talijanske drame" autora Chiare BoscaroMarca Di Stefana i Antonija Simonea Giansantija.

Riječ je o jedinom profesionalnom dramskom ansamblu na svijetu, koji stvara na talijanskom jeziku van granica Italije.

Iza nas je vrlo uzbudljiva i dirljiva večer kojoj su prisustvovali i brojni sunarodnjaci, gradske i regionalne vlasti, čelnici Talijanske unije, konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini, saborski zastupnik Furio Radin i hrvatska ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek.

Prenosimo emocije s početka večeri i pozdrave redatelja Giulija Settima kao i razgovor s Giulija Settima i naše Iva Pavletić Crnić u emisiji K'afe:

Giulio Settimo, pripremila Selina Sciucca

K'afe: Giulio Settimo, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.