Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera fizičkog kazališta "Dragocjeni biser"

06.12.2019.

09:36

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Kristijan Vučković / Krila

Foto: Kristijan Vučković / Krila

Foto: - / -

"Dragocjeni biser", produkcija Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta Krila iz Rijeke, je predstava fizičkog kazališta autorice Ivane Peranić. Premijerno je na programu u petak 6. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Predstava se igra na pozornici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u petak 6. prosinca u 19:30 i u subotu 7. prosinca u 18 sati. 

Glavni motivi predstave "Dragocjeni biser" su poniranje, refleksija i neprestano suočavanje sa samim sobom i traženje autentičnog unutarnjeg bića i istinskog puta.

Prema konceptu, režiji i koreografiji Ivane Peranić, autorica i njena scenska partnerica Andrea Crnković tragaju za stvarnošću. Jer, kao što kaže Gabor Mate, kada smo odvojeni od našeg istinskog ja onda više nemamo osjećaj za stvarnost i za istinu. 

U predstavi je naglasak stavljen na autoričinu samo-refleksiju u kojima se miješa subjektivno i fikcionalno, stvarno i performativno. Autorski tim je veliku pažnju posvetio suigri i međusobnoj povezanosti scenskih elemenata koreografije, svjetla, glazbe, rekvizita i kostimografije, stoji u najavi predstave.

Peranić ovim radom nastavlja umjetničko istraživanje kompleksa sjećanja i implicitne memorije tijela kao temelja koreografsko-glumačke igre, koje je počela prije dvije godine u predstavi "Pod pozornicom", jednom od najuspješnijih plesnih predstava i predstava pokreta u 2017. godini.

U radu na "Dragocjenom biseru" suradnica za koreografiju bila je Ivana Kalc, glazbu potpisuje Enver Krivac, kostime Tajči Čekada, a oblikovanje svjetla je rezultat zajedničkog rada autorskog tima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.