Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera "Gullivera" - vesela glazbena priča za najmlađe

17.11.2015.

22:36

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glazbena predstava za djecu "Gulliver" nastala u koprodukciji Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl Zajca i Teatra Capodistria -Gledališče Koper, u režiji Anđelke Nikolić, razveselila je malobrojnu, uglavnom sitnu dječju publiku i njihove roditelje, bake i djedove.

Veselu, zanimljivo ispričanu glazbenu priču o Gulliverovim putovanjima izveli su sjajni Bruno Nacinovich kao Gulliver te u ostalim ulogama razigrani i glumački i pjevački, Elena Brumini, Miriam Monica i glumci koparskog kazališta Igor Štamulak, Gorazd Žilavec i Tjaša Hrovat. Na vrlo skromnoj, ali efektnoj scenografiji, uz vrlo dobro dizajnirano svjetlo i zanimljivu koreografiju, ispričana je poučna priča za sve generacije, od najmlađih, koji prvi put sjede u teatarskim stolicama, do onih najstarijih - priča o ljudima koji se trebaju razumjeti, bez obzira na svoje različitosti, jer ipak smo svi mi, u bilo kojem kutku svijeta isti i trebamo se međusobno razumjeti i uvažavati.

Priču prati vrlo dobra glazba koja podcrtava raspoloženja određenog trenutka uz svrsishodno kreirane kostime. Jedina primjedba bila bi da predstava nije titlovana, što bi moglo predstavljati problem onoj djeci kojima talijanski jezik nije materinji. Čestitke riječkom Kazalištu što i na ovaj način, predstavama za djecu, odgajaju neku novu, tek dolazeću kazališnu publiku. Poslušajte dojmove:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.