Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera Kolektiva Igralke: Zolfanelli - skica jedne pobune

11.10.2021.

16:27

Autor: Albert Petrović

Foto: Kolektiv Igralke

Foto: Kolektiv Igralke

Foto: - / -

Nakon uspjeha dokumentarne predstave Bakice, mladi riječki Kolektiv Igralke kreće u novu avanturu i predstavlja u ponedjeljak 11. listopada u Palachu novi projekt pod nazivom Zolfanelli - skica jedne pobune.

Radnja se temelji na stvarnim događajima iz 1919. godine i D'Annunzijevom okupacijom Rijeke, kada je u gradu zavladala razuzdanost i proklamirana umjetnička sloboda iza koje su se krili fašistička ideologija i antislavenski pokret.

Predstava počinje u 20 sati, a za ulazak je potrebna rezervacija budući da je broj posjetitelja ograničen na trideset osoba, no nije potrebna kovid potvrda.

"Zolfanelli su djevojke koje, uhvaćene između stvaranja predstave i pobune, prelaze granice slobode i logike. Četiri glumice u metateatarskom okruženju uvest će nas u bezvremenski svijet umjetnosti, futurizma, apsurda, ljubavi i revolucije", piše u najavi programa.

Međunarodni autorski projekt režijski potpisuje Filip Povrženić, tekst Eric Moses, a igrat će se: Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol i Vanda Velagić. Dizajner vizuala je stalni suradnik Kolektiva Igralke Oleg Morović.

Više poslušajte u razgovoru s jedno od Igralki, Vandom Velagić:

Vanda Velagić o tri sloja predstave, pripremio Albert Petrović

Foto: Kolektiv Igralke

Foto: Kolektiv Igralke

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.