Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera "Magic Musical": mjuzikl baš po mjeri oduševljene dječje publike

09.12.2017.

11:47

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera vesele, glazbene, edukativne, dvojezične priče za djecu "Magic Musical" autorskog dvojca Olja Dešić - David Petrović, usprkos kišnom vremenu, posve je ispunila dvoranu opatijskog Gervaisa. Riječ je o produkciji Studija Maraton iz Rijeke.

Kako ispričati priču, i to na engleskom i hrvatskom jeziku, o Čarobnjaku i neobičnim događajima vezanim uz njegovo čaranje, a da djecu, malo više od sat vremena, zadržimo širom otvorenih očiju? Upravo ovako kako su to napravili Olja Dešić, pjevnim i ritmički primamljivim songovima i David Petrović, razigranom režijom.

Petrović je bio i vrlo zanimljiv u ulozi Čarobnjaka. Mia Negovetić, u ulozi Malog Diva, odlično se snašla u prvoj kazališnoj ulozi kao uvjerljiva glumica i sjajna vokalistica koja je neopterećeno i ležerno osvojila daske koje život znače. Sestricu je utjelovila, čisto i pjevački dobro, Anamaria Brižan, a duhovite i vrckave mrave, Travka i Mravka, izvrsno su odigrale Nataša Tepša i osmogodišnja Lorena Vulić.

Čarolija mjuzikla posebno se ogledala u prštavim i razigranim bojama scenografije i kostima Nise Hrvatin Petrović, sljubljenih s maštovitim i izražajnim dizajnom svjetla Svena Jelovića, jer je priča smještena u dva svijeta koja se na istoj pozornici izmjenjuju upravo igrom svjetla.

Magija je bila upotpunjena slikovitim video projekcijama Branimira Rogožnjana koje su izvrsno objašnjavale umanjeni svijet u koferu, a male plesačice Plesne grupe Flame, pod vodstvom Martine Hrlić Rogić, bile su pokretačka snaga plesnog izraza na pozornici.

Djeca su bila oduševljena - dobila su mjuzikl upravo za njihov svijet. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.