Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera novog iščitavanja Fabrijeva romana "Vježbanje života"

24.06.2020.

11:16

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pred nama je večeras u 20 sati premijera predstave "Vježbanje života drugi put" u suradnji Hrvatske i Talijanske drame riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, prema romanu Nedjeljka Fabrija, a u režiji Marina Blaževića.

U ovoj prijelomnoj godini riječke kulturne povijesti, godini Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, napravljena je nova predstava koja nije ni obnova ni rekonstrukcija nekadašnje kultne predstave "Vježbanje života" Nedjeljka Fabrija, Darka Gašparovića i Georgija Para od prije 30 godina, već se toj predstavi prilazi iz perspektive današnjeg vremena, pa se na drugačiji način i čita Fabrijev roman. 

Predstava je dio programskog pravca "Doba moći" u programu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a sve izvedbe počinju Karnevalom političara ispred kazališta u 19:30 sati.

Poslušajte izjavu direktorice Rijeke 2020 Irene Kregar Šegote te razgovore s redateljem Marinom Blaževićem i glumicom Zrinkom Kolak Fabijan:

Razgovor s glumicom Zrinkom Kolak Fabijan, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Razgovor s redateljem Marinom Blaževićem, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Izjava direktorice Rijeke 2020 Irene Kregar Šegote, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.