Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera: "Razum na pauzi" u KUC-u Kalvarija

03.06.2017.

14:09

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Diplomska predstava 31. generacije škole glume Ri Teatra "Razum na pauzi" premijerno će biti odigrana danas u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija. Prva repriza slijedi u nedjelju u 20 sati. Predstava je nastala metodom grupne improvizacije.

32. generacija škole glume Ri teatara, za starije od 17 godina, počet će u listopadu, a upisi će biti tijekom rujna, u KUC-u Kalvarija.

Tijekom dvomjesečnih proba, grupnim improvizacijama su, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Helene Miočić Mandić i Davora Pejića, polaznici smišljali na sceni. Rezultat je komedija zabune u kojoj publika tek sredinom izvedbe doznaje tko su i gdje su glavni akteri. 

Polaznici škole glume pokazali su i vještine pisanju teksta, dramaturške obrade, neki od njih igraju i po dva različita lika, a obećavaju puno smijeha. Oni su: Silvano Drpić, Tanja Pavlović, Anja Skorup, Dragan Simić, Mario Matijević, Jelena Radoš, Silvia Mohorić, Ivica Pavičić, Dolores Rajnović, Jelena Kujundžić, Jadranska Baroš, Zvonimir Kućan, Nives Tušak, Mislav Niessner - i većini je to prvi javni nastup. 

Poslušajte kako su o radu u školi i o premijerno-ispitnoj predstavi govorili u programu Radio Rijeke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.