Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijere domaćih dokumentaraca u Art-kinu Croatia

11.10.2018.

10:35

Autor: Ivica Vrkić

Scena iz filma "Pusti Dobre pusti" (Foto: Art-kino Croatia)

Scena iz filma "Pusti Dobre pusti" (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

Iz riječkog Art kina Croatia stiže poziv na večerašnju dvostruku premijeru domaćih dokumentaraca. Riječ je o novom dokumentarnom filmu Vlatke Vorkapić "Pusti Dobre pusti" te kratkom dokumentarcu Bojana Mrđenovića "Zabava".

Dokumentarna mediteranska komedija Vlatke Vorkapić priča je o posebnim brodovima - vodonoscima - koji dopremaju pitku vodu na otoke. "Pusti Dobre pusti" nagradile su publike Festivala mediteranskog filma Split i Liburnia Film Festivala, vidjela ga je i publika Mediteranskog filmskog festivala u Širokom Brijegu, a uskoro će biti prikazan i na jednom od vodećih europskih dokumentarnih filmskih festivala u češkom gradu Jihlavi.

Prije filma Vlatke Vorkapić, u Art kinu će biti prikazan desetominutni dokumentarno-eksperimentalni film Bojana Mrđenovića "Zabava", koji nas vodi na jednu od najpoznatijih party plaža na Mediteranu - Zrće na otoku Pagu. 

Uoči projekcije, koja u Art kinu Croatia počinje večeras u 20 sati, Ivica Vrkić razgovarao je s producenticom oba filma Moranom Ikić Komljenović iz produkcije "Fade in":

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.