Hrvatski radio

Radio Rijeka

Približavanje riječke pop rock glazbe mladima projektom "PjesmaRIca"

22.02.2022.

12:20

Autor: Olivera Vinković

projekt PjesmaRIca

projekt PjesmaRIca

Foto: - / PjesmaRIca

"PjesmaRIca" je naziv projekta nekoliko osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije, a donosi niz hitova popularne riječke rock i pop scene poput Profesora Jakova, Leta 3, "Zaboravit ću sve " grupe Fit i drugih.

Velik je to i zahtjevan projekt koji je nakon PjesmaRIce 1 krenuo i u izradu PjesmaRIce 2 te je snimljeno i 6 videospotova. 


Profesora Jakova u novom aranžmanu izveli su Združeni zbor Prve riječke hrvatske gimnazije iz Rijeke i zbor Gimnazije Andrije Mohorovičića pod vodstvom mentorice Andree Kopri, a "Zaboravit ću sve" izveo je učenik Carlo Božić iz Osnovne škole Ivana Zajca iz Rijeke pod vodstvom mentora Edina Pecmana.


Više o projektu otkrila nam je profesorica i voditeljica združenog zbora Prve riječke hrvatske gimnazije i riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića Helga Dukarić-Dangubić. Poslušajte:

emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici