Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Priča starog tavana" za kraj lutkarske sezone

10.07.2015.

13:59

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

357 odigranih kazališnih predstava i oko 40 tisuća posjetitelja sažetak su vrlo uspješne sezone 2014./2015. Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Kraj sezone obilježit će premijera predstave "Priča starog tavana" večeras u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Lutkarsko-dramsku radionicu su vodili akademski glumci-lutkari Goran Zelić i Andrea Špindel. Tijekom deset dana trinaestero polaznika upoznalo sa svim segmentima lutkarske umjetnosti kroz igru i zajednički su osmislili "Priču starog tavana".

Odličnoj sezoni riječkih lutkara pridonio je i LUTKOFOR, umjetničko-kreativno-edukativni projekt koji se provodio na školskim satovima nižih razreda osnovnih škola. Projekt objedinjuje lutkarsku predstavu s kazališno-lutkarskim radionicama kojima se djeci željelo približiti lutkarsku umjetnost na način da sami sudjeluju u procesu nastajanja, izvođenja i gledanja kazališne predstave.

Ravnateljica Zrinka Kolak Fabijan, koju će na tom mjestu u svibnju iduće godine naslijediti Magdalena Lupi, najavila je i planove za novu sezonu 2015./2016: pripremaju se premijere predstava "Snjeguljica i sedam patuljaka", "Pipi Duga Čarapa" te  priča o rodama Malenoj i Klepetanu "Kleptet za Malenu" u režiji Renea Medvešeka na tekst Mirjane Pičuljan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.