Hrvatski radio

Radio Rijeka

07:41 / 18.01.2016.

Autor: Biserka Belić

Priča u službi izgradnje zajedničkog, 'europskog', kulturnog identiteta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Europom u 30 knjiga" naziv je projekta tijekom kojeg će biti predstavljene knjige europskih pisaca u izdanju V.B.Z.-a, a u suradnji s inozemnim studentima koji u sklopu Erazmus programa studiraju na riječkom Sveučilištu.

Čitajući ulomke iz knjiga na materinjem jeziku studenti će predstaviti autore iz zemalja iz kojih dolaze, a ciklus počinje u ponedjeljak, 18. siječnja, u klubu "Bačva" u 21 sat. 

Prvi će biti predstavljen poljski pisac Tadeusz Borowski čije će dijelove knjige u originalu čitati poljski studenti s riječkog Pomorskog fakulteta.

Projekt Europom u 30 knjiga provodit će se u klubu "Bačva" svakog ponedjeljka i to u organizaciji VBZ knjižare, European student networka i Regionalnog info centra za mlade Rijeka. 

Nakon knjige Tadeusza Borowskog inozemni studenti, kojih je na Sveučilištu u Rijeci 90-tak, u originalu će čitati pisce iz Češke, Rumunjske, Bugarske, Italije, Slovenije, Norveške, Finske, Portugala i Nizozemske čije su knjige prevedene i na hrvatski jezik.

Tamara Tokić iz Regionalnog info centra za mlade u Rijeci o piscima koji će tek biti na dnevnom redu, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.