Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Priče s obale i mora" umjesto uz more - u riječkome kazalištu

11.07.2017.

10:09

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći večeras se nastavlja izvedbom predstavu "Racconti di costa e di mare" / "Priče s obale i mora". Koprodukcija Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca i kolega iz Italije bit će umjesto na Molo longu, u foyeru riječkoga kazališta.

Predstavu je režirao Franco Però, v. d. ravnatelja kazališta Il Rossetti Teatro Stabile del Friuli Venezia Giulia. Odabrao je priče autora iz Italije, Slovenije i Hrvatske, odnosno Julijske krajine i Istre, želeći naglasiti važnost povezanosti talijanskih zajednica u ove tri države.

Pretpremijere su bile u Kopru, Rovinju i u Il Rossetti Teatru u Trstu, a premijera u Zajednici Talijana u Rijeci u listopadu 2016. Publika je bila oduševljena, što pokazuje da upravo duhovite, tužne i zanimljive priče nedostaju svim generacijama, ispričane blisko i jednostavno kao nekada kada ih se pričalo i slušalo u obitelji.

Glume Elvia i Bruno Nacinovih iz riječke Talijanske drame te glumci kazališta Il Rosseti Lara Komar i Andrea Germani. Četiri glazbenice, gudački kvartet Quartetto Iris, uživo prati glumačku igru Sibeliusovom i Straussovom glazbom. 

Izvedba predstave Racconti di costa e di mare na Riječkim ljetnim noćima trebala je biti uz more, na Molo longu, no planove organizatora pokvarila je nepovoljna prognoza vremena. Tako će publika Priče s obale i mora gledati i slušati u foyeru HNK-a Ivana pl. Zajca. Početak je u 21 sat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.