Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:54 / 29.12.2013.

Autor: HINA / Saša Vuksan

Profesor Baltazar na Rabu, Pagu, Prviću i Zlarinu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kinu na otoku Rabu održana je danas predstava „Profesor Baltazar - Put oko svijeta", kojom je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u suradnji s Kazalištem Tvornica lutaka iz Zagreba, u zadnjim danima ove godine razveselilo djecu na četiri hrvatska otoka.

Nakon malih Rabljana, djeca Paga, otoka Prvića te otoka Zlarina, u okviru Projekta Profesor Baltazar - prijatelj otočke djece ugošćuju poznate profesionalne izvođače dječjeg kazališta, Marija Kovača kao Baltazara, Filipa Djetelića kao pticu Toni i Petru Radin kao smetlaricu Suntu, izvijestili su danas iz zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka.

Naglasili su da je lik profesora Baltazara iz poznatoga hrvatskoga animiranog filma, kao mudar i snalažljiv znanstvenik koji rješava i najteže probleme i spašava ljude i situacije, poticajan za djecu na malim otocima, jer ih navodi na osobni udjel u mijenjanju svijeta, odnosno svog života na otoku.

A nama u Rijeci se zgodno podsjetiti da je kao model za Baltazar grad poslužio upravo grad na Rječini. Iz nekog drugog vremena, dakako.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.