Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proglašeni najbolji hrvatski instrumentalisti

21.10.2015.

11:37

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I sinoć, kao što se to već događa od 2010. godine, Statusi su dodijeljeni u Rijeci. Svi nagrađeni u Pogonu kulture zaradili su veliki pljesak publike: od Klape Luka čije su članice prve izašle po nagrade pa do "oca hrvatske rock gitare" Vedrana Božića.

Vedran Božić je već više puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena, a jučer je primio nagradu povodom 50 godina glazbenog djelovanja. Nagrade Hrvatske glazbene unije "Status" za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja sinoć su po devetnaesti put dodijeljene i to u 18 kategorija jazz, pop, rock, zabavne i etno glazbe.

Uručena su i posebna priznanja za doprinos hrvatskoj glazbi - za 30 godina glazbenog djelovanja nagrađeni su Ženska klapa "Luka"Crvena jabuka, riječka grupa Grad te Tomislav Bralić i klapa "Intrade". Za 40 godina uspješnog rada nagradu su dobili Parni valjak i Vesna Nežić Ružić te emisija Hrvatskog radija "Po vašem izboru" u povodu 55 godina emitiranja. U dvije jazz kategorije nagrađen je Joseph - Joe Kaplowitz.

Nekadašnji član legendarne grupe "Time" Vedran Božić je sinoć u Pogonu kulture najavljen kao "otac hrvatske rock gitare" pa ga je tim povodom, uz čestitke, Ivica Vrkić upitao slaže li se s takvom ocjenom. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.