Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projekt Mala barka plovi dalje: otvara akademiju i virtualni muzej

09.11.2016.

16:26

Autor: Robert Ferlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt Mala barka 2 vrijedan je dva milijuna i 100 tisuća eura, a zahvaljujući njemu bit će, između ostalog, obnovljeno jedanaest malih barki tradicionalne brodogradnje, otvorena Akademija pomorskih zanata i vještina te izrađen virtualni muzej.

Projekt Mala barka 2, čiji je cilj očuvanje i razvoj pomorske baštine Sjevernog Jadrana, predstavljen je danas na botelu Marina. Okuplja osam partnera iz Hrvatske i Slovenije, a vodeći je partner Primorsko-goranska županija koja ga je i kandidirala kao projekt UU fonda za regionalni razvoj iz kojeg će i biti sufinanciran sa čak 85 posto.

Ukupni budžet je dva milijuna i 100 tisuća eura, a zahvaljujući tom projektu bit će, između ostalog, obnovljeno jedanaest malih barki tradicionalne brodogradnje, otvorena Akademija pomorskih zanata i vještina te izrađen virtualni muzej.

Sve će to omogućiti zaštitu pomorske baštine Sjevernog Jadrana te njeno korištenje za razvoj novog turističkog proizvoda. Što smo već dobili projektom Mala barka i što će nam još donijeti otkrila je pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Melita Raukar, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.