Hrvatski radio

Radio Rijeka

Provjerite kako izgleda umjetnički atelje

15.12.2015.

20:36

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka poziva na prosinačko druženje s umjetnicima u njihovim ateljeima. Od 16. do 19. prosinca, od 17 do 20 sati, vrata će otvoriti šest umjetnika u Rijeci, Bakru i Kastvu.

Borislav Božić, grafičar i fotograf, voditelj Fotokluba Rijeka, očekuje posjetitelje u Rijeci, na adresi Ivana Zajca 24/IV. Rijeka.

Radovan Kunić ima Atelje "Dvorište", u dvorištu zgrade preko puta Elektroprimorja u Rijeci, adresa je Allesandra Manzonia 5. Riječ je o mladom umjetniku koji je diplomirao kiparstvo 2012. godine. Osim kiparstvom bavi se i slikanjem, a radio je i kao tehnolog/slikar te kreator lutaka za nekoliko predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Atelje Mirjane Marušić Gorske nalazi se u Rijeci, na polukatu, na adresi Dolac 8. Marušić Gorska radila je kao nastavnik likovne kulture i dizajner, a do sada je ostvarila 44 samostalne izložbe.

Keramičar i grafičar Boris Roce ima atelje u Vodovonoj ulici u Rijeci, na broju 39. Dugogodišnji voditelj grafičke i keramičke radionice za nadarene učenike u Novigradu u Istri, Novigradsko proljeće, vodio je grafičke i keramičke radionice u Školi Mira u Mrkoplju, a vodi i tečajeve keramike pri Narodnom učilištu u Rijeci te radionice keramike i grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Njega, primjerice, možete pitati štogod ste htjeli znati o tehnici raku keramike.

Ivana Paulića morat ćete posjetiti u Bakru. Galerija/Atelje "Paulić" je na adresi Primorje bb. Mladi umjetnik završio je diplomski studij primijenjene umjetnosti na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci prošle godine, ali već je uspio organizirati petnaestak samostalnih izložbi.

Do Atelja Jantolek na Trgu istarske vile morat ćete u Kastav. Oblici izražavanja Saše Jantoleka su izuzetno raznoliki: strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve/pokladne lutke, poetske ilustracije, lutke. Pri tom je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog.

Neki od umjetnika poželjeli su vas i osobno pozvati, a tekstovi su dostupni u prilogu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.