Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prva ovosezonska premijera u Zajcu: izvedba Krležine drame "Michelangelo"

21.09.2018.

11:18

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

"Michelangelo" na Dubrovačkim ljetnim igrama (Foto: Marko Ercegović)

"Michelangelo" na Dubrovačkim ljetnim igrama (Foto: Marko Ercegović)

Foto: - / -

Premijera drame "Michelangelo", po drami Miroslava Krleže, u adaptaciji i dramaturgiji Milana Markovića Mathissa i režiji Sebastijana Horvata, odigrat će se večeras u 19:30, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, kao prva koprodukcijska suradnja riječkog HNK i Dubrovačkih ljetnih igara.

U ulozi Michelangela na riječkim "daskama koje život znače" vidjet ćemo Rakana Rushaidata, koji igra i ulogu glumca Gorana Babića, a uz njega u drami sudjeluju članovi riječke hrvatske drame Olivera Baljak, Aleksandar Cvjetković, Tanja Smoje, Nikola Nedić, Dean Krivačić, Jasmin Mekić, Jerko Maričić, član Talijanske drame Giuseppe Nicodemo i drugi. U predstavi sudjeluju i članovi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Nakon prve ovosezonske premijere, u subotu, 22. rujna u 20:30, prvi put u kazališnom foyeru bit će upriličen "Kritički glas" na kojem će svoje mišljenje o predstavi "Michelangelo" s publikom podijeliti pozvani gosti: kazališne kritičarke Nataša Govedić i Kim Cuculić te književnik i sveučilišni profesor Nikola Petković. Pozvani su i svi kazališni posjetitelji da sudjeluju u razgovoru i izraze svoje dojmove. Ulaz je slobodan. Ove sezone, u "Zajcu" se vježba različitost i kroz vježbanje kritičkog mišljenja.

Poslušajte što o svojoj ulozi te o predstavi "Michelangelo" kaže Rakan Rushaidat:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.