Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:21 / 07.06.2022.

Autor: Anja Matić

Prva slikovnica Damira Urbana: Svi smo mi pomalo "Ludi Škarpa"!

predstavljanje slikovnice "Ludi Škarpa"

predstavljanje slikovnice "Ludi Škarpa"

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Idilično okruženje prepuno roditelja i djece uz čitanje, smijeh i pjesmu. 

Tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati predstavljanje prve slikovnice Damira Urbana naziva "Ludi Škarpa" koje se održalo jučer od 18 sati i 30 minuta u botaničkome vrtu Prirodoslovnog muzeja Rijeka. 


Knjiga nije samo za najmlađe, već za sve uzraste jer se među slovima i ilustracijama krije dublja tematika i indirektne poruke. 

Na predstavljanju je Damir Urban djeci, roditeljima i svim ostalim posjetiteljima pročitao cijelu slikovnicu te zajedno s dječjim zborom “Male tratinčice” otpjevao slikovnici istoimenu pjesmu s aktualnog mu albuma "Lipanj, srpanj, kolovoz". 

Svi smo mi pomalo "ludi škarpa".

Damir Urban

mladi obožavatelji čekali su u povećem redu za potpis

mladi obožavatelji čekali su u povećem redu za potpis

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Ideju ove priče osmislio je Urbanov sin Istok Zola jednog jutra, na putu do vrtića s kojim Damir nerijetko priča priče, dok mu je slikovnicu ilustrirao dobri prijatelj, hrvatski grafički dizajner Tomislav Torjanac.


Tko je zapravo Ludi Škarpa, detalji o tome kako i kada je nastala slikovnica, kao i dojmove najmlađih poslušajte u emisiji:


Urbanova slikovnica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici