Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prve diplome za prvu generaciju studentica Glume, medija i kulture

16.12.2015.

13:18

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osam studentica prve generacije poslijediplomskog specijalističkog studija Gluma, mediji i kultura riječkog Sveučilišta dobilo je svoje diplome i sada su pred novim izazovima. Stekle su naziv sveučilišna specijalistica glume, medija i kulture.

Nakon petogodišnjeg studija koji je, kako su rekle na svečanoj promociji, bio zanimljiv, očekuje ih neizvjestan put umjetnosti. Diplome su dobile Martina Biljan, Jelena Graovac, Denis Kirinčić, Jelena Mesar i Nina Sabo, koje nisu bile na promociji jer su zauzete drugim poslovima te Valentina Lončarić, Dina Dehni Sow i Marina Stanger koje se nadaju da će svoje znanje i umijeće moći i pokazati publici.

Tijekom dvogodišnjeg poslijediplomskog studija studentice su imale prilike raditi s renomiranim sveučilišnim profesorima iz zemlje i svijeta, među ostalima i s američkog glumačkom školom Arthura Lessaca, a njihove su predstave zapažene u javnosti i dobile nagrade na međunarodnim nastupima. Voditelj poslijediplomskog studija, redovni profesor i poznati glumac Rade Šerbedžija najavio je spajanje studija Glume s Akademijom primijenjenih umjetnosti, te rekao kako se uskoro može očekivati bolja suradnja s kazalištem Ivana pl. Zajca kako bi se otvorile mogućnosti da studenti Glume dobiju svoje kazalište i u svom stilu zaključio: "Umjetnički put je… Neizvjestan!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.