Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi audiovodič Pomorskog i povijesnog muzeja: Tia dobila glas!

19.12.2019.

13:47

Autor: Tatjana Sandalj

Tia u ružičastom, Denis Nepokoj i Nikolina Radić Štivić (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Tia u ružičastom, Denis Nepokoj i Nikolina Radić Štivić (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Posjetitelji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja odnedavno kroz muzejski postav mogu proći uz audiovodič. Vodič je zvučna inačica tiskane edukativne publikacije iz 2016. godine "Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače", autorice Denis Nepokoj.

Uz 120 godina Guvernerove palače objavljeno je tiskano izdanje vodiča namijenjenog prije svega mlađim posjetiteljima koje djevojčica Tia vodi kroz muzejski postav.

Za audioizdanje je tekst autorice Denis Nepokoj dramatizirala glumica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Petra Šarac koja je Tiji posudila glas i u hrvatskoj i u engleskoj varijanti. Oznake uz koje se posjetitelj muzeja treba zaustaviti i poslušati što kaže Tia osmislila je Vesna Rožman, a tonski zapis ostvaren je u suradnji s Radio Rijekom. 

Točaka za zaustavljanje i priča ima 14, a obilazak uz zvučnog vodiča traje dvadesetak minuta. Muzej za sada ima dva uređaja, a u siječnju stižu novi. Ukupno je za projekt utrošeno tridesetak tisuća kuna.

O uvođenju novih tehnologija u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja raspitivali smo se u razgovoru s muzejskom pedagoginjom Denis Nepokoj, poslušajte:

Audiovodič PPMHP-a: Tia dobila glas!, pripremila Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.