Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pul Kaštela 2017 - Tradicionalna likovna izložba na otvorenom

02.07.2017.

09:31

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ispred zgrade Gradske glazbe Trsat, danas u 11 sati otvara se izložba likovnih radova na otvorenom "Pul Kaštela". Nastupit će Gradska glazba Trsat, Riječke mažoretkinje i dječji zborovi Mali Riječani i Morčići pod vodstvom prof. Egle Trošelj.

"Pul Kaštela" tradicionalna je likovna izložba koja već 25 godina za redom privlači brojne domaće i strane umjetnike, kako akademske tako i amaterske, koji svoja djela izlažu u staroj jezgri Trsata - duž Ulice Petra Zrinskog prema Trsatskoj gradini, na taj način približavajući umjetnost narodu. Izložba svake godine privlači velik broj posjetitelja koji mogu uživati u stotinama izloženih likovnih djela, ali i u bogatom zabavnom programu na otvorenju izložbe i dodjeli nagrada.

Dvadeset i peta jubilarna izložba održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke. S obzirom da se radi o jubilarnoj obljetnici izložbe, Klub prijatelja Grada Trsata kao glavni organizator, uz pokrovitelje i sponzore, uložio je maksimalan napor kako bi ovogodišnja izložba bila mnogo kvalitetnija i bolja od dosadašnjih. 

Dodjela nagrada uz prigodan program bit će u 20 sati, nakon čega slijedi koncert na otvorenom. 

Novost ove godine jest tzv. ex tempore dio izložbe, u kojem će se studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci natjecati u crtanju portreta prolaznika.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.