Hrvatski radio

Radio Rijeka

Putokazi pred put u Kinu: glazbeni ambasadori Hrvatske

26.09.2017.

14:34

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki Putokazi gostovat će u Kini od 30. rujna do 8. listopada, a na put odlaze na poziv Ministarstva Kulture republike Kine. U okviru projekta kojim kineska vlada cijele godine ugošćuje glazbenike iz središnje i istočne Europe, gostovat će i riječki zbor.

Putokazi će održati koncerte u tri kineska grada, posljednji u Pekingu. Najavljeno je to na konferenciji za novinare, a voditeljica Putokaza Miranda Đaković kaže da će se na kineskoj turneji predstaviti uspješnicama s jazz etno i world music albuma "Zemlja" i "Nova Zemlja".

Putokazi će gostovati na trodnevnom Chuama Misic festivalu u gradu Jinchengu, u pokrajini Shaanxi s dva koncerta a treći je u pekinškoj prestižnoj Dvorani palače narodnosti.

Nastup Putokaza obogatit će fotografije Hrvatske autora Renza Kosinožića i video projekcije Martina Šesnića. Kineskoj publici pokušat će prirediti iznenađenje izvedbom neke od atmosferičnih skladbi s albuma "Mjesec" u prepjevu Rite Zhao Simonić te pjevati i na kineskom jeziku.

Poslušajte što su sve glazbeno spakirali:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.