Hrvatski radio

Radio Rijeka

Putokazi s "Raskružjem" u Puli, potom u Zagrebu i onda... tko zna?!

04.11.2016.

18:21

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Rijeke i otvaranja 60. Ljetnih priredbi u Krku, Putokazi s mjuziklom "Raskružje" gostuju večeras u Istarskome narodnom kazalištu u Puli. Očekuju odlične reakcije publike, kako to u Istri obično biva. Poslije Pule slijedi put u Zagreb.

Libreto Irene Križ i uspješnice Putokaza u glazbenome ruhu Filipa Franka te dinamičnoj režiji Lenke Udovički donose priču o ljubavi i hrabrosti, uzimajući za predložak staroslavenski i grčki mit o nastanku proljeća. Putujući Raskružjem, sinergijskim životnim krugom 40 vokalista Putokaza, susrećemo vile, bogove i furije u kolopletu emocija i mijena.

Prema dosadašnjim povratnim informacijama, publika jako dobro reagira i razumije predstavu i njene poruke jer to su, iako mitološke teme, zapravo univerzalna ljudska pitanja i odnosi Nakon Rijeke i Krka Putokazi s Raskružjem stižu u Istru, gdje su najčešće i rado viđeni gosti. Bili su, kažu, prije dvije godine sa svojom slavljeničkom Vremenskom kapsulom i naišli na toplu i smjelu publiku koja nam je sve uloženo vratila dvostruko.

Slično očekuju i od večerašnjega nastupa, a onda slijedi put u Zagreb. Poslije toga, tko zna, možda Raskružje još zaluta još negdje...  Uoči odlaska u Pulu Putokazima je s kolodvora mahnuo Albert Petrović i usput porazgovarao s glasnogovornicom Vedranom Lisicom te pjevačicama Teom i Antonijom, odnosno božicom Zemlje Demetrom i Janjom, njenom buntovnom unukom. "Irena nas dobro poznaje i vjerujemo da je znala što čini kad nam je podijelila uloge prema našim senzibilitetima", kažu djevojke. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.