Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Putovanje izgubljenih" najbolja predstava 26. riječkih Malih scena

09.05.2019.

23:43

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Završio je 26. Međunarodni festival malih scena u Rijeci. Na popisu nagrada istaknuta su dva naslova, ali je po ocjeni publike i stručnog žirija najbolja festivalska predstava "Putovanje izgubljenih" Teatra in der Jozefstadt iz Beča.

Prosječnu ocjenu publike 4,86 bilo je teško dostići, a stučni žiri u kojem su bile glumice Svetlana Bojković, Doris Šarić Kukuljica i Marija Sekelez mislio je isto - najbolja predstava 26. Riječkih malih scena je "Putovanje izgubljenih" Teatra in der Jozefstadt iz Beča.

Nagrađeni su i njen redatelj Janusz Kica, te scenograf Walter Vogelweider, kostimograf Alfred Mayerhofer i autor glazbe Matthias Jakisic.

Festival je završio uz ZeKaeMov "Huddersfield" u režiji Renea Medvešeka, a ekipa je odmah slavila tri nagrade: za dramaturgiju je nagrađen Tomislav Zajec, najbolji mladi glumac je Mateo Videk kojem je nagrada za ulogu Ivana i prva nagrada u karijeri, a s Draganom Mićanovićem iz predstave "Vrat od stakla" Dado Ćosić podijelio je nagradu za najboljeg glumca, ali je Mediteran Novog lista samo njegov. 

Linda Begonja u predstavi "Šest lica traži autora" i Nela Mihailović u predstavi "Balkanski špijun" dijele nagradu za najbolju glumicu, a najbolju epizodnu ulogu ostvarila je Vesna Trivalić u predstavi "Vrat od stakla".

26. Međunarodni festival malih scena su, tradicionalno, obilježili dobri glumci, ali ovoga puta i specifični redateljski rukopisi. Poslušajte prve reakcije nagrađenih iz predstave "Huddersfield" u nastavku ili ovdje i pročitajte popis nagrađenih:

Završetak festivala koji se pamti, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.