Hrvatski radio

Radio Rijeka

Radiodrama "Potres" osvojila prestižnu BBC-jevu nagradu

04.04.2021.

15:15

Autor: HRT

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Senzacionalan uspjeh Dramskog programa Hrvatskog radija - drugi put osvojili su prestižnu BBC-jevu nagradu za audiodramu "Potres" po djelu Riječanina Janka Polića Kamova! Ta kategorija postoji samo tri godine, a kolege s Hrvatskog radija osvojili su je prve i ove godine.

Tekst : Janko Polić Kamov / Redatelj: Dario Harjaček / Tonska majstorica: Lana Deban / Skladatelj: Maro Market / U ulozi Kamova: Rakan Rushaidat / U ostalim ulogama: Dado Ćosić i Frano Maskovic Macak/ Dramatizacija: Ivan Vulić / Prijevod na engleski: Saša Čohar Mančić

Samo zvukom dočarati sav raspon emocija i prenijeti misao velika je vještina koju posjeduju majstori radiodrame. A da je HRT dom upravo svjetskih imena, dokazali su pobjednici u kategoriji najbolje europske radiodrame na dodjeli BBC-jevih nagrada za audiodramu.

Radiodramu "Potres" temeljenu na djelu Janka Polića Kamova počeli su stvarati u rujnu 2019., mjesecima prije nego što će se u Hrvatskoj dogoditi razorni potresi, a zvukovi tutnjave koji mnogima još odzvanjaju u ušima te vrsna režija donijeli su prednost pred konkurencijom iz Švicarske i Austrije.

Što su izjavili redatelj Dario Harjaček i skladatelj Maro Market pronađite OVDJE, a nagrađenu radiodramu preslušajte OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.