Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rašić: Moje poštovanje i čovjek koji zna što radi, sve drugo je kemija

22.05.2016.

16:22

Autor: Albert Petrović, Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba fotografija Davida Bowieja čiji je autor Brian Rašić, inače službeni fotograf Rolling Stonesa, otvorena je u Galeriji Kortil uz program multimedijalnog događanja Noć Davida Bowieja u Rijeci. O fotografijama i radu s glazbenom legendom govorio je sam Rašić.

Brian Rašić svjetski je poznati fotograf koji se dulje od dva desetljeća družio s Davidom Bowiejem i fotografskim aparatom zabilježio mnoge nezaboravne trenutke na sceni. Svakako će biti zanimljivo autorovo tumačenje nastajanja tih fotografija. 

Rašića u Rijeku dovodi Denis Redić iz Udruge Livingstone, koji iz mnoštva izložaka izdvaja nekoliko zaista atraktivnih, poput Bowieja koji lebdi na dasci iznad scene - poduhvat izveden samo dva puta zbog pogibelji kojoj je slavni glazbenik bio izložen.

48 Rašićevih fotografija, kao i omoti Bowievih albuma, izloženi su u galeriji Kortil i u atriju HKD-a do 12. lipnja, kustosica izložbe je Jolanda Todorović. Od 13. lipnja u Art kinu Croatia gledat ćemo Bowiejeve filmove. 

Kako je o doživljaju tih fotografija govorio Redić poslušajte ovdje, a kako o radu i druženju s glazbenom legendom govori Rašić poslušajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.