Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rasprodani novogodišnji koncerti u HNK Zajcu: u prodaji i stajaća mjesta

19.12.2018.

16:59

Autor: T. Petrović Čemeljić

Yordan Kamdzhalov i riječki orkestar (Foto: HNK Zajc)

Yordan Kamdzhalov i riječki orkestar (Foto: HNK Zajc)

Foto: - / -

Novogodišnji koncerti u riječkom HNK Ivana pl. Zajca rasprodani su, a zbog velikog zanimanja publike, koje i dalje ne jenjava, u prodaju su puštena pomoćna i stajaća mjesta. Tjedan dana prije izvedbe prvoga koncerta prodano je gotovo tri tisuće ulaznica, javljaju iz riječkog HNK.

Time je oboren rekord posjećenosti ovoga tradicionalno popularnoga prigodnog koncerta. Oba su rekordna rezultata – onaj lanjski, kao i još bolji ovogodišnji rezultat - ostvareni pod dirigentskom palicom karizmatičnog maestra Yordana Kamdzhalova, šefa dirigenta orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Pod nazivom "Putujemo Europom", na programu koncerta su popularna djela Bizeta, Smetane, Mascagnija, Borodina, Enesca, Elgara i De Falle te, naravno, Straussovih šarmantnih i veselih polki i valcera, među kojima je i neizostavni "Na lijepom plavom Dunavu". 

Koncerti su na programu 27., 28., 29. i 30. prosinca u 20 sati, a 29. prosinca bit će održana i prilagođena izvedba u 12 sati za sve koji u novogodišnjem koncertu žele uživati zajedno sa svojom djecom ili unucima.

Kazalište će na svim izvedbama biti prepuno (Foto: HNK Zajc)

Kazalište će na svim izvedbama biti prepuno (Foto: HNK Zajc)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.