Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rebel!: koncert Stipe Bilića i Andree Nikolić

25.11.2020.

12:14

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Andrea Nikolić i Stipe Bilić (Foto: privatna kolekcija Stipe Bilića)

Andrea Nikolić i Stipe Bilić (Foto: privatna kolekcija Stipe Bilića)

Foto: - / -

Stipe Bilić rođen je u Rijeci 1992.godine, a diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Rubena Dalibaltayana. Svoj studij nastavlja na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u razredu prof. Milane Chernyavske. Paralelno, treću godinu zaredom.

Polaznik je majstorskih radionica kod prof. Elisso Virsaladze na Scouli di Musica di Fiesole (Fiesole, Italija).

Glazbeno obrazovanje Stipe započinje u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, upisavši glasovir u razredu prof. Jadranke Jurić. Srednju glazbenu školu završava u istoj ustanovi u razredu prof. Rubena Dalibaltayana.

Sudjeluje na mnogim glasovirskim smotrama i natjecanjima u zemlji i inozemstvu na kojima postiže zapažene rezultate, a polazio je i majstorske tečajeve kod poznatih glasovirskih pedagoga: Olge CinkoburoveArba ValdmeNoela FloresaJulie GubajdullineGrigoryja GruzmanaMilane ChernyavskeKatharine BrandPavela Gililova i dr.

Sudjelovao je u nizu javnih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

U petak, 27.studenog, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, održat će s kolegicom Andreom Nikolić (violina, viola), koncert naziva Rebel!, a program je sastavljen od djela Beethovena, Šabana i Vieuxtempsa.

Koncert financijski podupire Odjel za kulturu Grada Rijeke, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH.

S pijanistom Stipom Bilićem razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Stipe Bilić, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.