Hrvatski radio

Radio Rijeka

Revija malih književnosti u Rijeci: stižu autori iz zemalja Levanta

07.12.2017.

14:28

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Revija malih književnosti i Human Rights Film Festival organiziraju program "Sjedinjene Države Levanta", koji se do 10. prosinca održava u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Vukovaru. Programu će Riječani moći prisustvovati u petak 8. prosinca od 18 sati u Antikvarijatu Ex libris.

Revija će Riječanima predstaviti sedmero književnica i književnika iz Sirije, Libanona, Jordana i Palestine, poput Khaleda Khalifu, zabranjivanog sirijskog romanopisca, ili mladoga jordanskog pisca Maana Abu Taleba koji piše o vezi glazbe i sporta. Stižu i Asmaa Azaizeh i Adania Shibli iz Palestine, Golan Haji (Sirija-Kurdistan), Sahar Mandour (Libanon-Egipat) Fawwaz Traboulsi iz Libanona.

Riječkoj publici predstavit će se autorice i autori iz dijela svijeta koji se naziva nestabilnim, a njihovi jezici su smatrani "drugima". Upravo te teme "drugosti", manjina i marginaliziranih skupina poveznica su s Kuhinjom, programskim pravcem EPK, pa riječki dio programa podržava i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Revija malih književnosti festival je koji organizira zagrebački književni klub Booksa. Ove godine traje od 10. do 15. prosinca i hrvatskoj publici predstavlja suvremenu književnost na arapskom jeziku. U sklopu Revije malih književnosti, Booksa će objaviti antologiju suvremenih pisaca i spisateljica iz zemalja Levanta "Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.