Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani oduševljeni koncertom za 40. rođendan Riječkog komornog orkestra

23.09.2016.

08:59

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki komorni orkestar proslavio je sinoć zanimljivim koncertom svoju 40. godišnjicu rada na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, kojim je ravnao David Stefanutti, violončelist orkestra Opere i umjetnički i glazbeni ravnatelj slavljeničkog ansambla.

Mozart, Marcello, Schumann i Rameau, djela baroka i romantike, oduševila su slušateljstvo koje je bilo na pozornici s orkestrom. Za uvod, uhu draga "Serenata noturna" Wolfganga Amadeusa Mozarta, u kojoj su svoje izvedbene kapacitete iskazali članovi orkestra. Solisti koncerta su bili mladi riječki glazbenici pred kojima je svjetla koncertna budućnost - oboista Antonio Haller koji je pokazao zavidnu tehniku izvedbe i čisti ton te sjajni mladi violončelista Vid Veljak koji je odabrao vrlo zahtjevan i rijetko izvođen Schumannov Koncert za violončelo u a-molu, pokazavši veliku uživljenost i melodioznost u emotivnoj interpretaciji.

Za kraj, dvije prekrasne orkestralne suite iz opera Jean Philippea Rameaua, koje su izmamile dugi pljesak publike i još dva dodatka. Možda je jedina primjedba da bi prostor Mramorne dvorane bio ljepši ambijent od tople crne pozornice i spuštene željezne zavjese kao pozadine. Poslušajte osvrt koji je pripremila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.