Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeci krenulo s mjuziklima: priprema se "Raskružje"

02.03.2016.

17:18

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Putokazi su najavili njihov najzahtjevniji i najambiciozniji projekt: mjuzikl "Raskružje". Osnov libreta je grčka i slavenska mitologija, a u njega je uklopljeno 29 songova. Premijera slijedi 15. travnja.

U libreto autorice Irene Križ koja je za priču iskoristila motive iz grčke i slavenske mitologije uklopljeno je 29 već postojećih songova Putokaza za koje je novu orkestraciju napravio Filip FrankNa projektu kao mentorica sudjeluje redateljica Lenka Udovički, koreografkinja je Ivana Kalc, kostimografkinja Tajči Čekada, autor vizualnog identiteta Saša Ostojić. U 90-minutnoj predstavi pojavit će se 40 članova svih generacija Putokaza.

"Raskružje" će svjetlo pozornice ugledati 15., 16., i 18. travnja na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, a ulaznice će u pretprodaji biti od 5. ožujka na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

Nakon 33 godine djelovanja, umjetnička voditeljica Miranda Đaković najavljuje dosad najzahtjevniji i najambiciozniji projekt Putokaza:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.