Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka kazališna "Sretna kućica" osvojila tri nagrade!

02.06.2022.

14:40

Autor: Radio Rijeka

predstava Sretna kućica

predstava Sretna kućica

Foto: - / GKL Rijeka

Ova kazališna predstava autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i redateljice Morane Dolenc u Karlovcu je na Prvom međunarodnom lutkarskom festivalu osvojila nagrade za najbolju režiju, za najbolji dramski tekst te za najbolju scenografiju.

Prvi međunarodni lutkarski festival Karlovac – InPut Fest Karlovac održao se od 24. do 29. svibnja. Okupio je devet predstava iz Osijeka, Splita, Zadra, Rijeke, Slavonskog Broda, Maribora te Karlovca. 


Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojom "Sretnom kućicom" publici i žiriju predstavilo se u petak, 27. svibnja. Njihova jutarnja izvedba predstave ušla je u povijest - bila je to prva izvedba na splavi Veslačkog kluba Korana ikada!


Autorski tim čine i Luči Vidanović kao scenografkinja i kreatorica lutaka, Sandi Bratonja kao skladatelj i Sanjin Seršić kao oblikovatelj svjetla, uz napomenu kako je Ivana Đula i dramaturginja predstave. Sjajan glumac-lutkar Zlatko Vicić djeci je uspješno približio svijet knjiga i ukazao na važnost čitanja.


Izvrsnost predstave prepoznao je stručni žiri Festivala u sastavu redateljice Slađane Kilibarda, izvanrednog profesora doktora umjetnosti Hrvoja Seršića i kostimografkinje i scenografkinje Morane Petlović.


Nadalje, Ivani Đula i Milici Sinkauz žiri je dodijelio nagradu za najbolji dramski tekst, Morani Dolenc nagradu za najbolju režiju, a Luči Vidanović nagradu za najbolju scenografiju. 


Umjetnica i tehnologinja Gradskog kazališta lutaka Rijeka inspiraciju je za svoje djelo pronašla upravo u snažnom i nježnom goranskom kraju. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.