Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka kultura u elektonskom obliku

27.02.2013.

14:44

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska knjižnica Rijeka danas počinje program predstavljanja riječkih elektroničkih projekata iz područja kulture i obrazovanja ''Od-e-Ri!'' danas u 18 sati u Narodnoj čitaonici na Korzu.

Knjižnica projektom Od-e-Ri! nastavlja nešto što su počeli zapravo nedavno, nabavom tablet računala za Čitaonicu, čime su počeli u knjižnicu uvoditi do sada manje zastupljene usluge, a povezane s trendom elektroničkog izdavaštva, tumači suradnik za odnose s javnošću Kristijan Benić i dodaje da je cilj predstaviti riječke projekte koji se razvijaju u skladu sa svjetskim tehnološkim trendovima ili pokušavaju ispitati granice mogućnosti novih tehnologija.

Danas će Alen Kapidžić predstaviti projekt objave knjige na engleskom jeziku za globalnu e-platformu kao što je Amazon a Milan Zagorac govorit će o izradi domaće izdavačke e-platforme u kontekstu globalne konkurencije. Marina Vrđuka Beleš govorit će o ulozi i korištenju platforme ISSUU pri reizdanju Katapultovih knjiga u e-obliku.  

Tema Pavla Pahljine bit će uloga multimedijalnih lekcija u suvremenom obrazovanju kroz projekt Bura znanja, a Loredane Zime Krnelić iskustvo O.Š. Vežica u primjerenom korištenju iPada u nastavi. O razvoju digitalne knjižnice i projektu digitalizacije Gradske knjižnice Rijeka govorit će Andrea Silić Švonja.

GKR je projekt počeo temama vezanim uz e-knjigu, ali su vrata otvorena i pričama iz drugih područja, čime bi se potaknula razmjena iskustava i suradnja.

Poslušajte što o projektu kaže Kristijan Benić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.