Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka plesna grupa Flame osvojila specijalnu nagradu za najbolju grupu

20.11.2019.

11:05

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Martina Hrlić Rogić u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović - HRT Radio Rijeka)

Martina Hrlić Rogić u studiju Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović - HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Plesna grupa Flame iz Rijeke je u Beogradu na natjecanju "5678 Fest" osvojila specijalnu nagradu za najbolju plesnu grupu, tri prva mjesta i jedno drugo mjesto za koreografije. Ovo je još jedna potvrda da plesna grupa Flame nastavlja uspješan niz nagrada.

Nagrade: 1.mjesto i specijalna nagrada za najbolju grupu festivala- Queen B, commercial performance, formation, choreography by Dominik Valić1. mjesto - Dirt off your shoulder, hip hop performance, formation, choreography by Helena Pelena1.mjesto- Blind person with a dog, contemporary performance, duo Mattea Linić i Jelena Braut, choreography by Dominik Valić; 2. mjesto- Oblivion, contemporary performance, group, choreography by Martina Hrlić Rogić

Plesna grupa Flame postoji i uspješno djeluje od 2003. godine. Bavi se prvenstveno podučavanjem mladih ljudi plesu u različitim plesnim izričajima i kategorijama kao što su jazz, modern/contemporary, balet, mtv i hip hop.

Flame iza sebe ima brojne nastupe, gostovanja, produkcije i sudjelovanja na festivalima. Svake godine sudjeluje na državnim i europskim prvenstvima u show danceu te broji već više od 50 zlatnih odličja. Do zlatnih odličja se uspjela izboriti i na tri svjetska prvenstva, i to dvaput u Las Vegasu i jednom u Los Angelesu.

Priznanja osvojena na natjecanju u Beogradu još su jedna potvrda da sjajna riječka plesna grupa nastavlja uspješan niz nagrada, a osnivačica i voditeljica je Martina Hrlić Rogić s kojom smo razgovarali u emisiji "Box In", prije odlaska u Beograd.

Poslušajte razgovor:

Box In: Martina Hrlić Rogić, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.