Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:07 / 18.01.2016.

Autor: Tatjana Sandalj

Riječka premijera filma "Modri kavez"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dokumentarni film "Modri kavez" o životu pomoraca koji je izazvao veliku pozornost publike na dosadašnjim projekcijama, u Rijeci će biti premijerno prikazan u Art-kinu Croatia u ponedjeljak, 18. siječnja, u 20 sati. Premijeri će nazočiti redateljica Bruna Bajić i producentica Žana Bajić.

Redateljica Bruna Bajić, nakon 30 godina života u obitelji pomorca te potaknuta ljudima koji žive od mora i za more, snimila je dokumentarni film «Modri kavez». Dvanaest odabranih i nevjerojatnih priča svjedoče o tajnama, prednostima i manama te specifičnostima pomoračkog poziva.

«Modri kavez» je emotivna bujica, piše u najavi filma, priča koja je nastala iz ljubavi i poštovanja te želje za potragom za izgubljenim vremenom.

Bruna Bajić je magistrica Filma, medijske umjetnosti i animacije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a dosad je snimila više od 20 kratkih i srednjometražnih filmova, među ostalim i dokumentarni film o hrvatskom pijanisti Maksimu MrviciPoslušajte kako govori o filmu "Modri kavez":

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.