Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka premijera jednog od najoriginalnijih domaćih filmova

26.11.2022.

23:37

Autor: Radio Rijeka

Stric u Art-kinu

Stric u Art-kinu

Foto: - / Art-kino

Nakon što je prikazan na brojnim festivalima diljem svijeta, prvijenac autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca "Stric" premijerno stiže u Art-kino u ponedjeljak, 28. studenog u 20 sati.

Ovog petka u Rijeci će gostovati redateljski dvojac uz glumaca Roka Sikavicu i Kaju Šišmanović te montažera Tomislava Stojanovića.


Film je napeti triler mračne atmosfere s elementima apsurdnog humora i groteske u kojem naslovnu ulogu tumači Predrag Miki Manojlović, a uz njega glume Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica i Kaja Šišmanović.

Radnja Strica odvija se u vrijeme Božića u Jugoslaviji, krajem 1980-ih. Obitelj – majka, otac i sin – sretni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za blagdane iz Njemačke. Stric dijeli poklone te slijedi tradicionalni hrvatski božićni ručak – purica s mlincima i francuskom salatom. Obiteljsku idilu prekida zvonjava najnovijeg pametnog telefona.

PR Art-kino

"Stric" je dekonstrukcija onoga što obitelj obično proživljava tijekom blagdana. Ako ste zaintrigirani, ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije. 


Članicama i članovima Filmskog kluba Art-kina ulaz na premijeru je slobodan. Nakon premijernog prikazivanja, film stiže na redovni program Art-kina od 1. prosinca.

scena iz filma Stric

scena iz filma Stric

Foto: - / Art-kino

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.