Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka premijera raspjevano-edukativne matematičke predstave "Nula"

09.11.2021.

11:21

Autor: Anja Matić

Foto: Maja Ogrizović

Foto: Maja Ogrizović

Foto: - / -

Marija Maksimović nastavlja popularizirati matematiku i znanost kroz formu lutkarskih predstavi za najmlađe. Ovoga puta na redu je Nula, priča o jednom posebnom broju koji traži svoje mjesto pod suncem. Ova raspjevana edukativna priča uči nas prihvaćanju drugih, ali i samih sebe.

Riječki vrtićarci i osnovnoškolci jako vole matematiku- navedeno se da zaključiti iz činjenice da je nova predstava Marije Maksimović, docentice na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci, već popunjena za sve tri izvedbe!

Premijera predstave za koju se posljednjih dana tražila karta više, bit će održana u četvrtak, 11. studenoga u 18 sati u prostoriji 027 Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci na adresi Radmile Matejčić 2. Već idući dan slijedi izvedba u Brodu na Kupi u suorganizaciji Prirodoslovnog muzeja Grada Rijeke te izvedba u Osnovnoj školi Nikola Tesla u Rijeci.

Predstava se održava zahvaljujući podršci Odjela za kulturu Grada Rijeke i dio je projekta Nula. Izvedbe će biti održane uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.