Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka premijera riječkog filma: debitantska "Želja" Petre Mrše

13.02.2018.

11:51

Autor: T. Petrović Čemeljić

Foto: Art-kino Croatia

Foto: Art-kino Croatia

Foto: - / -

Četvero Riječana odlučilo se na pomalo neobičan pothvat: otići do jednog od naudaljenijih hrvatskih otoka, do Jabuke, na pedalini. Njihov pothvat uobličen je u film koji je sinoć premijerno prikazan u Art-kinu Croatia.

Film "Želja" sufinanciran je temeljem Sporazuma Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra o jačanju lokalnih filmskih kapaciteta. 

Riječki sportaši Vitomir Maričić i Vedran Vukić svakodnevno su se udaljavali od civilizacije u smjeru prirode, uz cjelodnevne tjelesne napore. Pratile su ih snimateljice Tamara Dugandžija i Petra Mrša, koje i same postaju sudionicama pustolovine. Nalaženje u potpuno novim i zahtjevnim okolnostima, na površinu će iznijeti različitost karaktera, motivacija, očekivanja i spremnosti na suradnju. 

Film prati strukturu radova Petre Mrše u mediju fotografije, u kojem bilježi autentične reakcije unutar namjerno izazvanih novih situacija. U ovome filmu zabilježene su reakcije, odnosi i preokreti, potaknuti okolnostima ekspedicije koju su osmislili i iznijeli Vitomir i Vedran.

Snimljeni materijal ekspedicije "Jabuka 2014" Petra Mrša uobličila je u svoj debitantski 40-minutni film "Želja", koji je sinoć premijerno prikazan u Art-kinu, a na premijeri je bila i autorska ekipa. S Vitomirom, scenaristom, i Petrom, redateljicom, razgovarao je Albert Petrović:

Foto: Art-kino Croatia

Foto: Art-kino Croatia

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.